Get Adobe Flash player

   Pintér Roland  " JeRm "   

    (szimulátoros körökben így ismernek)

     születési dátum: 1990

 

Szinte születésem óta F1 rajongó vagyok, amióta az eszemet tudom, nézem az összes futamot és nagyon nagy rajongója vagyok az autósportnak, de ez elmondható az összes autóverseny szériáról. Édesapám rallyzott így nem kellett sokáig várnom, hogy elvigyen egy hegyi versenyre, ahol egyből megfertőzött a benzingőz illata. Ezek után minden évben rendszeresen látogattuk a rally futamokat Egerben és Miskolcon és már akkor éreztem, hogy ennél én többre vágyom, nem elégszek meg a nézői szereppel. De mindig is jobban lázba hoztak a formula autók.

Hat éve kezdtem el komolyabban foglalkozni a szimulátorozással és pár hónap múlva egyből Magyarország akkori legprofibb ligájában versenyezhettem az F1CL-ben, ami hatalmas kihívás volt számomra. Rengeteget tanultam, főleg az autó beállítása (setupolás) terén. Első teljes szezonom után már pole pozíciókért és futam győzelmekért harcolhattam. Ezek után jött Bende Imre (Emerico) által vezetett SIMCO ami Magyarország jelenlegi legprofibb szimulátoros egyesülete. Itt a formula autózás kicsit háttérbe szorult és kasznis autókkal versenyeztünk, amire bár kicsit nehezebben tudtam átszokni, de pár szezon után itt is jöttek az eredmények. Ezek után az itt megrendezett F1 2010 bajnokságot sikerült is megnyernem. Azóta is itt versenyzem és a mai napig rengeteget tanulok. Próbálok minél több versenyen részt venni, de sajnos a tanulmányaim miatt nem tudok a  teljes bajnokságban részt venni.

2009-ben a Kecskeméti Főiskolára kerültem gépészmérnök hallgatóként, amikor is már kezdtem feladni az álmaimat, hogy versenypilóta legyen belőlem. De jött Bári Gergő és a Formula Student. A Formula Student egy nemzetközi formula autós verseny sorozat az egyetemek és főiskolák között, ahol a diákok maguk tervezik és gyártják le a versenyautóikat.

2010-ben megalakult a Kecskeméti Főiskola Formula Student csapata a KEFO Motorsport ahol megválasztottak első számú pilótának, ami visszaadta a reményt az álmaimnak. Mindent, amit a szimulátorozás alatt megtanultam azt itt, a való életben kamatoztathattam. Megtapasztalhattam mi kell egy csapat működéséhez, mi kell egy autó fejlesztéséhez. Megtanultam egy formula autó felépítését és működését, ami mind segített abban, hogy vezetői tudásomat és gyorsaságomat fejleszteni tudjam. A tesztek alatt próbáltam minél több versenykilométert menni és a saját vezetési stílusomra állítani az autót, ami hatalmas tapasztalatot adott, és segített a versenyek során.

Azonban ez sem volt elég. 2012-ben írtam egy levelet a KEFO Motorsport csapat nevében a HF Racing versenycsapatának, azzal a kéréssel, hogy elmehessünk az egyik tesztjükre, vagy akár verseny hétvégére megnézni, hogy is működik egy az Autós Gyorsasági Országos Bajnokságban résztvevő profi csapat, ezzel is elősegítve csapatunkat fejlődését. Meg is kaptuk a meghívást, amit rögtön az első versenyhétvégén ki is használtam és meglátogattam a csapatot a Hungaroringen, ahol nagyon szívéjesen fogadtak. Ezt követte a következő versenyhétvége. Így kezdődött el a kapcsolatom a HF Racing versenycsapatával. Ez a kapcsolat odáig fejlődött, hogy a HF Racing Team évközben a KEFO Motorsport egyik támogatójává lépett elő, és mint testvér csapat próbálunk együtt működni, egymást segítve a fejlődésben.

 

Jelenleg a szimulátorozás mellett a kecskeméti Főiskola Formula Student Csapatának pilótájaként a HF Racing meghívására folyamatosan eljárok gokartozni a csapattal, emellett edzek, futok, és persze a tanulmányaimat sem hanyagolom el.

Az elkövetkező években szeretnék egy kiemelkedő eredményt elérni a főiskolai csapattal a Formula Student nemzetközi sorozatban, akár hazai, akár külföldi versenyen, folyamatosan fejleszteni az autót és ezzel még több versenytapasztalatot szerezni, ami a jövőben mindenképp a hasznomra válhat.

2013-ban a HF Racing Team tagjaként már a versenyekre való felkészülésekben veszek részt. Feladatom a versenyautók teszteken, és versenyeken történő beállítása, és a telemetriai adatok kiértékelés.